Waardebon maken


Het is bijna hetzelfde als een tegoedbon, maar dan net niet. Een waardebon is vrij simpel. Je kunt het natuurlijk met papier en pen doet, maar als je niet zo creatief bent, biedt het internet een hoop oplossingen. Je kunt dus je waardebon online maken! Hoe dat moet, dat lees je in dit artikel.

Waardebon maken in word

Zo kun je je waardebon maken in een van de tekstverwerkers, bijvoorbeeld word van Microsoft. In word kun je gemakkelijk een waardebon maken, typ gewoon een paar leuke regeltjes en het is klaar. Wil je ervoor zorgen dat jouw waardebon wat persoonlijker is, er wat beter uitziet? Dan kun je ook verschillende kleuren gebruiken, of een mooi kader. Na het waardebon maken kun je hem zelf uitprinten vanuit je eigen printer. Dat is dus zonder tussenkomst van allerlei dure bedrijfjes.

Waardebon maken online

Maar misschien heb je wel echt helemaal geen tijd in de komende dagen, of ben je helemaal niet zo creatief, of misschien heb je geen eigen printer of geen word. In dat geval kun je vaak ook je waardebon online maken (geen optie als je geen computer hebt natuurlijk, zonder printer wordt het ook lastig). Je kunt vaak verschillende soorten waardebonnen kiezen, en zo je eigen waardebon samenstellen. Wat je toch echt zelf moet verzinnen is de tekst op de waardebon. Je waardebon online maken gaat ver, maar de tekst gaat het programmaatje echt niet voor je bedenken! Je ziet het al, zonder dat je er ook maar iets van af weet, gaat het ontwerpen van een waardebon toch allemaal vrij gemakkelijk.

Voor welke gelegenheden kan ik een waardebon ontwerpen?

Je kunt een waardebon ontwerpen voor verschillende gelegenheden. Goede (standaard) voorbeelden zijn een bruiloft, een verjaardag of het halen van iemands rijbewijs of diploma. Maar je kunt ook een waardebon maken voor andere gelegenheden, namelijk: zomaar! Je kunt hem zomaar ontwerpen, om te laten weten dat je aan iemand denkt, of omdat iets mondeling is afgesproken (zoals een etentje), en dat het je leuk lijkt om dit in de vorm van een waardebon te geven. Zo blijft het niet alleen een herinnering voor later, maar is er ook nog een tastbaar ‘bewijs’ van! Hartstikke leuk en het zal zeker worden gewaardeerd. Waardebon ontwerpen klinkt chiquer dan het is, maar het is dus echt heel erg leuk! Misschien ook nog wel om lekker creatief bezig te zijn :).

Zelf waardebon maken

Je kunt dus een waardebon maken voor een weekendje weg, maar ook voor een dagje iets leuks doen met de hele familie, of met twee families. Je kunt het zo gek niet bedenken, of een waardebon maken valt wel in de smaak. Je kunt dus zelf een waardebon maken voor allerlei leuke dingen!

Gemaakt door Paul Bos

Paul Bos is de eigenaar van deze website. Voor meer informatie, contacteer Paul.