Zelf cadeaubon maken


Je kunt je eigen cadeaubon ook gewoon zelf maken! In 4 stappen leggen wij je uit hoe je dat het beste kunt doen. Helemaal zelf, of toch een beetje hulp? De ontvanger van de cadeaubon zal uit moeten maken of je hem zelf gemaakt hebt, maar hij zal het verschil waarschijnlijk niet eens zien! Ons tuturial: zelf cadeaubon maken!

Zelf cadeaubon maken in 4 simpele stappen!

  1. Bedenk eerst hoe je de cadeaubon wilt maken. Wil je met papier en pen aan de slag? Ga dan verder met stap 2. Wil je het liever online je cadeaubon maken? Sla stap 2 dan over. Wil je het liever niet online, maar wel op de computer doen? Sla stap 2 dan ook over.
  2. Je wilt dus je cadeaubon maken met pen en papier. Vraag je af of je alle materialen in huis hebt. En dan niet alleen de tastbare materialen zoals papier, pen en kleuren, maar ook de creativiteit. Bedenk trouwens eerst een concept op een kladblaadje voordat je op je mooiste vel papier allemaal lelijke schetsen hebt  gekliederd. Wordt het hem niet? Ga dan naar stap 3. Je kunt het pen-en-papier concept ook combineren met stap 4. Typ wat leuks, en teken hier met pen en papier wat dingetjes omheen.
  3. Op de computer zelf je cadeaubon maken. Wil je hier liever niet het internet voor gebruiken? Ga dan naar stap 4. Wel, blijf dan hier. Op het internet zijn talloze tools om zelf je cadeaubon te maken. Wat je hiervoor wel nodig hebt, is de tekst! Je kunt dus het beste de tekst al weten voordat je hier naar gaat zoeken.
  4. Men komt vaak met de al bestaande programma’s op de computer aardig op weg. Je hebt natuurlijk Microsoft word, mensen met een Macbook hebben Pages. Hiermee kun je een tekst opschrijven, met een mooi lettertype. Plak er een plaatje van Google bij, of doe er een mooie rand omheen en je bent klaar! Je kunt dit er ook zelf bijtekenen. Alleen als je kunt tekenen natuurlijk…

Gemaakt door Paul Bos

Paul Bos is de eigenaar van deze website. Voor meer informatie, contacteer Paul.